kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Gulasz z żołądków drobiowych Prawdziwie Polski

Składniki

1kg żołądków
3 spore cebule
mała papryka czerwona
majeranek
czosnek
pieprz
sól
papryka słodka i ostra mielona
ziele angielskie
liść laurowy
rosołek w kostce

Przygotowanie

Żołądki parzę wrzątkiem,potem czyszczę dokładnie.Nastepnie solę i pieprzę i odstawiam na 2 godzinki.W tym czasie siekam cebulkę,paprykę,czosnek kroję na połówki.Po tym wrzucam do garnka żołądki i gotuję z liściem i zielem.Po godzinie dorzucam zrumienianą na patelni cebulę, a na pozostałym tłuszczu podsmażam chwilę paprykę słodką i ostrą.Dodaję do garnka.Wrzucam tez czosnek i paprykę posiekana na drobne kawałki.Doprawiam majerankiem i rosołkiem i gotuję jeszcze 90 minut.Po tym czasie z wywaru powstanie sosik,mianowicie papryka i cebula rozgotują się i zageszczą sos,przyprawy dadzą pełnię aromatu a rosołek doda smaku.Przyprawiam majerankiem i spożywam z chlebem i popijam piwem!Rewelacja!Polecam!

About these ads

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: