kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Tort Princessa

Składniki

Biszkopt:
6 jaj
1 szkl. cukru
1,5 szkl. mąki

Masa :
0,5 l. śietany tortowej
2 śietanfixy
2 łyżki cukru pudru
2 wafelki princessa kokosowe
puszka ananasów

Poncz:
100 ml. alkoholu
sok z puszki ananasa

Przygotowanie

Biszkopt:
Białka ubić z szczyptą soli, dodać cukier dalej ubijać.
Gdy cukier się rozpuści dodać żółka, wymieszać łyżką, następnie mąkę i delikatnie połączyć skłdniki.
Przelać do forny i piec w 180oC około 40 minut.
Po wystudzeniu przekroić na trzy warstwy.

Masa:
Śmietanę przelać do wysokiego naczynia, ubijać mikserem dodać cukier oraz pokruszone wafelki, ubijać, następnie dodać drobno pokrojonego ananasa i na koniec śmietanfixy.

Przestudzony biszkopt nasączyć ponczem i przeożć masą, udekorować wg uznania:) to moja wersja na pierwsze urodziny mojej najmłdszej cóeczki Majki.

Prosty i pyszny

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: