kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

śledziowa z rodzynkami

Składniki

– ½ kg. śledzi solonych
– 2 opakowania rodzynek królewskich
– 3 cebule
– słoik ogórków kiszonych (750 ml)
– słoik papryki konserwowej (750ml)
– łyżka koncentratu pomidorowego
– szczypta gałki muszkatołowej
– ketchup łagodny .

Przygotowanie

Pokroić śledzie w duże kawałki i zalać wodą , odstawić na 30 minut . Odcedzić śledzie. Pokroić cebule w kostkę centymetrową , zeszklić na oleju następnie wystudzić . ogórki i paprykę pokroić w kostkę.

Wymieszać wszystkie składniki razem i odstawić do lodówki ( do przegryzienia sie składników). SMACZNEGO

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: