kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

bakłażany smażone z boczkiem

Składniki

porcja dla 3 glodnych osob:

dwa srednie baklazany
boczek
cebula
pieczarki
czosnek
ser zolty
przecier pomidorowy

przyprawy(bazylia, majeranek, sol, pieprz, oregano…) do smaku wg uznania
oliwa do smazenia

jako dodatek bagietka z maslem

Przygotowanie

cebule, pieczarki, czosnek pokroic cienko do podsmazenia na patelni na oleju. – smazyc. pokroic baklazany w koske.
dodac na patelnie boczek pokrojony w cienka kostke. odczekac az sie podsmazy wszystko razem.
dodawac po troche baklazana rowniez na patelnie. az sie skurczy.
podsmazac z przyprawami. przecieru pomidorowego dodac tyle zeby calosc z patelni byla jednolita, sera zoltego rowniez wedlug uznania dodac. niech sie roztopi na patelni z pozostalymi skladnikami.

nakladac na talerze. podawac z bagietka
z baklazanow wychodzi ‘papka’, ale bardzo smaczna.🙂

mozna robic rozne wariacje tego dania. dodac pieczarki, szynke zamiast boczku… co wam do glowy przyjdzie.

zycze smacznego!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: