kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

buraki tarte w zalewie

Składniki

5 kg buraków
3 duże cebule
2 łyżki soli
Zalewa:
1 szkl octu
1 skl wody z buraków
1 szkl cukru
liść laurowy, ziele angielskie,pieprz mielony

Przygotowanie

Buraki obrać, ugotować, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. cebulę obrać posiekać w kostkę wymieszać z burakami.Zalać zalewą: po ugotowaniu buraków zostawić szklankę wywaru z buraków,wlać do naczynia dodać ocet,cukier i przyprawy wszystko zagotować następnie zalać tą zalewą buraki z cebulą i odstawić na 24 godziny.
Czasami zamieszać.Pasteryzować ok.10 minut.
Smacznego!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: