kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Prosta sałatka z czerwoną fasolą

Składniki

sałata lodowa (główka) – można próbować ze zwykłą też smakuje ale jest bardziej “sflaczała” że tak to nazwę
puszka czerwonej fasoli Kidney
1cebula – ewentualnie 2 małe
sól
pieprz
ocet winny
olej (najlepiej Kujawski)
można dodać sosu Wolcestershire

Przygotowanie

Liscie sałaty umyć i porwać na niezbyt małe strzępy. Odcedzić fasolę, pokroić w piórka cebulę i dodać do sałaty. Wszystko wymieszać, polać niezbyt mocno octem winnym, olejem i opcjonalnie sosem Wolcestershire. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na chwilę do lodówki.

To wszystko. Smacznego!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: