kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Bananowy wieniec z czekoladą

Składniki

– 4 jajka
– 150 g margaryny i cukru
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– łyżka cukru waniliowego
– 200 g mąki
– 1 tabliczka gorzkiej czekolady
– 4 banany
– 4 łyżeczki wódki
– pól zapachu rumowego
– garść posiekanych orzechów laskowych

Przygotowanie

1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać żółtka, i dalej ucierać na puszystą masę.
2. Banay obrać, rozgnieść widelcem, skropić wódką.
3. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
4. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać.
5. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
6. Piec w formie-wieniec natłuszczonej i wysypanej mąką w 185 stopniach. Sprawdzać patyczkiem, aż ciasto będzie gotowe.
Gotowe wyjąć z formy i polukrować czekoladowym lukrem lub czekoladą.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: