kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Kotlet drobiowy -obiad Marty

Składniki

0,5 kg gulaszu drobiowego z kurcząt (3 płaty)

kebab-gyros przyprawa
vegeta

bułka tarta

2 jajka

pieprz

sól

przyprawa do drobiu

Przygotowanie

Każdy taki filet dobrze umyć , oprószyć przyprawą kebab-gyros i schować do lodówki na kilka godzin.
Przygotować panierkę : rozbełtać jajka dodać przyprawę do drobiu, doprawić vegetą.
Zamaczać każdy płat mięsa ( taki gruby nie rozbity) w jajkach i obtaczać w bułce tartej czynność powtórzyć 2 razy .
Smażyć na złoty kolor na bardzo wolnym ogniu z dwóch stron. Na wierzch można położyć plasterek żółtego sera.

PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KOTLET MOŻNA PODAWAĆ NA RÓŻNE SPOSOBY

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: