kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Salatka obiadowa z buraczkow i czerwonej kapusty

Składniki

1/3 szkl. oliwy z oliwek plus 3 lyzki2 male czerwone buraczki ( starte na tarce o grubych oczkach.2 lyzki musztardy3 lyzki octu winnego z czerwonego wina1/2 glowki malej czerwonej kapusty (poszadkowanej cienko)6 rzotkiewek ( startych na tarce lub pokrojonych w cienkie paseczkiszczypiorekswiezy kopersolpieprz

Przygotowanie

Rozgrzac patelnie z 3 lyzkami oliwyDodac starte buraczi podsmarzyc ok. 3 minut Dodac do buraczkow czerwona kapuste przyprawic sola i pieprzem i dusic razem nastepne 3 minuty.(kapusta ma byc pol twarda)Nastepnie 1/3 szkl. oliwy wymieszac z musztarda octem rzodkiewkami szczypiorkiem i koprem ,wszystko razem wymieszac .Doprawic wedlug uznania!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: