kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ziemniaczki Cioci H-Ani

Składniki

4 duże stare ziemniaki
2 łyżki oliwy
2 łyżki wegety
pieprz mielony

Przygotowanie

Blachę z piekarnika wykładamy folią aluminiową. (najlepiej robić ziemniaczki podczas pieczenia mięśka do obiadu)

Ziemniaki obieramy płuczemy i kroimy w drobną kostkę jak do zupy, wkładamy do miski, dodajemy olej i przyprawy, mieszamy, wykładamy na folię i pieczemy około 25 minut w temp. 180C.

Banalne, można posypać startym serem. Świetny dodatek do obiadku, zamiast nudnych tłuczonych ziemniaków.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: