kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Boczniaki smażone

Składniki

1 paczka boczniakow (ok 400 gram)

300 gram maki pszennej

tluszcz do smazenia

szczypta soli

szczypta pieprzu

maly slowniczek:

Boczniak ostrygowaty- gatunek saprotroficznych grzybów z rodziny boczniakowatych. Jadalny, uprawiany

Przygotowanie

Delikatnie odrywamy czesci boczniaka od grzybni, dodatkowo polecam odciac nozki grzybka, gdyz sa twarde.

Nastepnie myjemy grzyby i osuszamy papierowym recznikiem.

W miedzyczasie rozgrzewamy tluszcz na patelni.

Obtaczamy w mące i smazymy na zloty kolor.

Podajemy z buleczka.

Smacznego

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: