kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

tort jogurtowy z owocami

Składniki

Biszkopt: według przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe21392.html

Krem:
2 żótka
2/3 szklanki cukru pudru
2 serki mascarpone
śmietana 30%
jogurt grecki

Marmolada np. malinowa/leśna
alkohol typu likier, może też być miód pitny
owoce np. maliny

Przygotowanie

Przygotuj biszkopt wg. przepisu. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej. Przekroić biszkopt na 2 lub 3 warstwy (zależy jak wysoki wyrośnie) Krem:
Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę. Do tego dodajemy serki mascarpone oraz jogurt dalej chwilkę mieszamy.
W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietanę, gdy już będzie puszysta dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ŁYŻKĄ ! Teraz układamy warstwowo tort:

biszkopt posmarować marmoladą wymieszaną z alkoholem (można rozcieńczyć odrobiną wody) nalożyć krem ulożyć owoce
i ponownie 1,2,3

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: