kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

sałatka “chińska” z indyka gosi

Składniki

30-40 dkg pieczonej piersi z indyka,
5-6 plastrów ananasa,
15 dkg kiełków sojowych,
10 dkg pieczarek,
łyżeczka soku z cytryny,
3 łyżki posiekanych i uprażonych orzechów ziemnych,
SOS:
szklanka naturalnego jogurtu,
2 łyżki majonezu.
łyżka soku z cytryny,
1/2 otartej skórki z cytryny,
2-4 krople sosu tabasco, 1/2 łyżeczki słodkiego curry, sól, pieprz, szczypta cukru.

Przygotowanie

Najperw wymieszać składniki sosu, przykryć i odstawić do schłodzenia.
Indyka, ananasa pokroić w kostkę a pieczarki w plasterki skropione sokiem z cytryny.
Dodać kiełki, całość polać sosem i ponownie schłodzić całą sałatkę.
Gotową sałatkę posypać orzeszkami.
Ładnie wygląda podana na liściach zielonej sałaty.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: