kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Pasztet pieczony migiem

Składniki

1kg mięsa mieszanego (tłuste)
1 bułka (duża)
30dag wątroby
8 ziarenek ziela angielskiego
2-3 listki laurowe
1 cebula
2 ząbki czosnku
vegeta
pieprz
gałka muszkatołowa
1/2 łużeczki imbiru
2 jajka

Przygotowanie

Mięso, bułkę, wątrobe,cebule pokroić w kostkę i wrzucić do głębokiej patelni z przykryciem lub garnka. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Wszystkie te składniki dusimy pod przykryciem około 30 minut. Odstawiamy aby przestygło.
Teraz mielimy WSZYSTKO 2 razy.
Dodajemy vegetę, pieprz, przeciśnięty czosnek, gałke muszkatołową, jajka, imbir.
Mieszamy i wykładamy do foremki(musi zostać miejsce około 2 centymetrów od krawędzi formy, inaczej wykipi)
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30-40 minut w temp 200- 220 stopni

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: