kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

piersi kurczaka otulone pora w sosie pomidorowym

Składniki

4 piersi z kurczaka
8 części pora
mozarella
2 puszki pomidorow
sól, pieprz
bazylia

Przygotowanie

piersi przekroic na pol w poprzek, osolic, popieprzyc, w miedzyczasie sparzyc 8 czesci pora, owinac porem kazda czesc piersi, utwierdzic ja wykalaczkami smazyc z obu stron, przed samym podaniem na wierzch ulozyc po plasterku mozarelli i przykryc(ladnie sie roztopi) pycha, do tego jest sos, bierzesz 2 puszki pomidorow, pozostala pore podsmaz w rondelku, dorzuc do tego te pomidory z puszki i dopraw, sola, pieprzem i duza iloscia bazylii, podawac z pieczonymi ziemniaczkami, najlepsza jest do tego szparagowa fasolka zawijana w boczek i podsmazona, na wylanym na talerzu sosie ukladac kotleciki

niebo w gębie a wrazenie jak z najdrozszej restauracji:))

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: