kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Sałatka z zupek

Składniki

1 mała kapusta pekińska lub sałata lodowa
3 jajka na twardo
1 czerwona papryka
ok.40 dag kurczaka wędzonego ( najlepiej piersi)
2 zupki amino – rosół pikantny
fasola czerwona konserwowa
kukurydza konserwowa

Przygotowanie

Wędzone mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Kroimy kapustę w paski, paprykę i jaja w kostkę, następnie dodajemy przepłukaną wodą fasolę czerwoną i kukurydzę, pokruszony drobno suchy makaron z zupek wraz z przyprawami znajdującymi się w środku opakowania (makaronu mozna spazyć wodą). Wszystko mieszmy z majonezem, ewentualnie wedle uznania możemy jeszcze doprawić (choć trzeba być ostrożnym bo przyprawy z zupek są dość pikantne). Odstawić na ok. 1-2 godz. do lodówki aby sałatka przeszła i makaron zmiękł.
Polecam tą sałatkę jest inna i naprawdę smaczna !!!
Warto spróbować !!!
Zamiast kurczaka mozemy dodać rybę wędzoną, też jest dobre!!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: