kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Crostini z szynką i pomidorami

Składniki

2 twarde pomidory
4-5 plasterków szynki
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonej bazylii lub świeżej
sól
pieprz
1 łyżeczka octu balsamicznego
bagietka (może być też długa bułka)

Przygotowanie

Szynkę pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Dodać umytego, pokrojonego w kostkę pomidora oraz zmiażdżony czosnek. Podsmażyć wszystko przez ok 3 minuty.
Doprawić solą ,pieprzem,bazylią i octem balsamicznym. Wystudzić.
Pokroić bagietkę lub bułkę na kromeczki. Zapiec w 250 st C z termobiegiem około 3-4 min lub w tosterze. Na chłodne zapieczone kromki ułożyć farsz.
Smacznego

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: