kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Pasta z awokado “Samo zdrowie” na anemię i nie tylko

Składniki

2 awokado (miękkie i dojrzałe)
2 jaja ugotowane na twardo
1 pęczek szczypiorku ew. 1 cebulka
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki naci pietruszki
1 łyżeczka potłuczonych orzechów włoskich
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Awokado obrane i pozbawione pestki ugniatamy widelcem z majonezem i przyprawami na papkę. Dodajemy posiekany szczypior, pietruszkę i pokrojone w kosteczkę jaja. Smarujemy kanapkę i posypujemy orzechami.
Swój przepis oparłam na przepisie eNki, ale zmodyfikowałam pod kątem anemii

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: