kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

tuńczyk w brzoskwiniach – pyszny

Składniki

puszka brzoskwiń w syropie

puszka tuńczyka w sosie własnym bądź oleju

2 ząbki czosnku

mały jogurt naturalny

do smaku: pieprz – daję ziołowy
i sól

Przygotowanie

1. brzoskwinie odsączamy z zalewy – nam bedą potrzebne tylko owoce

2 tuńczyka odsączmy z sosu badź oleju

3 do jogurtu naturalnego dodajemy czosnek pieprz i sól – wkładamy na pół h do lodówki żeby się “przeżarło”:)

4 połówki brzoskwiń układamy na talerzu

5 w ich zagłębienia wkładamy tuńczyka

6 polewamy przygotowanym sosem jogurtowo – czosnkowym i gotowe do podania

przepis banalny, spisany z jakiejś gazety

Ciekawe połączenie smaku brzoskwini, tuńczyka i czosnku.

opcjonalnie mozna tuńczyka wymieszać z sosem i dopiero wtedy wkładać w połówki brzoskwiń – kwestia gustu myślę

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: