kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ryba w słodko kwaśnym sosie

Składniki

½ kg ryby
1 cytryna
1 puszka brzoskwiń
1 duża cebula
1 jabłko
1 duża papryka (najlepiej czerwona)
1 słoiczek ostrego ketchupu
jajko, bułka tarta, sól, pieprz

Przygotowanie

Rybę skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w jajku, bułce (nie solić, nie pieprzyć!) usmażyć. Cebulę, jabłko, paprykę pokroić w kostkę, wrzucić na tłuszcz, podsmażyć. Posolić, popieprzyć, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Wlać sok z brzoskwiń i pokrojone w kostkę brzoskwinie, dodać ketchup, zagotować. Gorącym sosem zalać rybę. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Bardzo ładnie, kolorowo wygląda na stole w przeźroczystej miseczce.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: