kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Babka z kaszy kukurydzianej z jablkami

Składniki

3/4 szklanki kaszy kukurydzianej
3/4 szklanki maki pszennej
1 szklanka cukru
4 jajka
2 szklanki mleka
2 lyzki koniaku lub rumu
3 duze winne jablka
tluszcz i bulka tarta do formy
cukier puder,cukier waniliowy do posypania

Przygotowanie

Jajka ubic z cukrem.
W misce wymieszac kasze z maka,ubitymi jajami,ciagle mieszajac dodac stopniowo gorace mleko oraz koniak.
Jablka obrac,pokroic na cieniutkie plasterki lub zetrzec na tarce o grubych oczkach,zaraz polaczyc z kasza.
Wylozyc do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta.
Piec ok 30 min w srednio nagrzanym piekarniku.
Wylozyc na polmisek ”do gory dnem”’.Mozna podawac na goraco lub zimno,posypane cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: