kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Czerwone pierogi lucyfera

Składniki

0.5 kg mąki
pół szklanki wody
jajko
kasza gryczana
cebula
20 dkg boczku wędzonego
1 czerwona papryka
1 papryczka chili
pół szklanki soku z buraków
masło
sól , pieprz , ostra papryka , słodka papryka

Przygotowanie

Robimy ciasto jak na pierogi tylko dodajemy pół szklanki soku z buraków.

nadzienie:
na maśle podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę i boczek. Dorzucamy drobno pokrojoną paprykę i chili. Smażymy ok 10min. Dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną. Mieszamy. Doprawiamy na ostro solą , pieprzem , słodką i ostrą papryką w proszku. Roztapiamy resztę masła i dolewamy do farszu.

Faszerujemy pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Można je też upiec w piekarniku i podawać z sosem jogurtowym
Pierogi mają diabelski czerwony kolor

do farszu można też użyć soczewicy

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: