kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

galaretkowy przekładaniec

Składniki

Deser wręcz banalny, niemniej jednak poświęcić trzeba przynamniej 6 godzin by go zrobić🙂

– 4 galaretki (4 kolory)

– 2 serki homogenizowane

Przygotowanie

1. Robimy pierwszą galaretkę jak zawsze – z małym “ale”. Dodajemy do rozpuszczonej galaretki cały kubeczek serka homogenizowanego.
Dalej tak jak zwykle – czekamy, aż stężeje.
Kiedy zacznie gęstnieć przelewamy do tortownicy.

2. Drugą galaretkę robimy zwyczajnie. Z przepisu z opakowania. Wylewamy na stężoną wcześniej “mleczną” galaretkę.

3. Trzecią galaretkę robimy jak pierwszą (z serkiem) i wylewamy kiedy poprzednia warstwa stężeje.

4. Czwartą robimy jak drugą i znowu – wylewamy na trzecią.

Jeśli serek jest prosto z lodówki może się zważyć w gorącej galaretce.

Zapobiedz zważeniu możemy zlewając troszkę gorącej galaretki do kubeczka z serkiem i później wszystko przelać do rondelka.

Po kilku godzinach przekładaniec ma cztery warstwy. Dwie owocowe, dwie mleczne. Jest pyszny i niskokaloryczny🙂

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: