kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

ciasto z orzechami i piwem

Składniki

12,1/2 dkg masła
,25 dkg cukru,
3 jajka
,50dkg mąki,
2łyzeczki proszku do pieczenia,
12 dkg orzechów ,
1łyzeczka cynamonu
.1łyzeczka mielonych gozdzików ,
pół szklanki piwa ciemnego ,
12dkg rodzynek ,
po 10dkg skórki z pomarancza i cytryny w cukrze.

Przygotowanie

Masło utrzec z cukrem, dodawac po jajku.,gdy składniki są utarte dodac mąkę ,proszek i resztę składnikówi ,wymieszac na koncu wlac piwo , delikatnie połaczyc z ciastem .wyłozyc na blaszkę posypana tartą bułką .Piec 90 minut w piekarniku w temperaturze 160 stopni.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: