kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Smażone pory których smak cię zaskoczy

Składniki

2-3 pory
40 dag kiełbasy np. zwyczajnej
duże kwaśne jabłko
dużo maggi
sól
pieprz

Przygotowanie

Pory pokroić na półtalarki,wrzucić na patelnię,dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażyć wszystko na oleju ok 15-20 min.w trakcie smażenia posolić i popieprzyć wg uznania.W międzyczasie zetrzeć na tarce /na najadrobniejszych oczkach/jabłko i po upływie podanego czasu dodać do porów i kiełbasy.Dodać 4 łyzki maggi w płynie i jeszcze chwilę podsmażyć. Podawać na ciepło z pieczywem.
Wbrew pozorom jest PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: