kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Bezy

Składniki

6 małych białek
6 łyżek cukru
3 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy

Przygotowanie

Schłodzone w lodówce białka ubić na sztywno dodawać po łyżce cukru i cukru pudru, pod koniec dodać cukier waniliowy. Ubijać dalej, aż powstanie gładka, lśniąca piana, wtedy naczynie ustawić na parze i ubijać jeszcze 10-15 minut. Aby bezy były kolorowe, do piany można dodać kilka kropli barwnika. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Pianę przełożyć do szprycy i wyciskać pianki. Piec w temp 100o do czasu, aż wyschną, uważając, aby się nie zrumieniły.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: