kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ciastkowe ciasto

Składniki

115g ciemnej czekolady115g masla2 lyzki smietany225g ciastek (ja uzywam digestive, ale jakiekolwiek "proste"ciastka [bez czekolady albo innych dodatkow] mozna uzyc30g rodzynek55g platkow migdalowych55g lukrowanych wisienek

Przygotowanie

Wyloz forme do pieczenia folia (wytnij wiekszy kawalek niz forma)Pokroj wisienki. Wloz ciastka do miski i pokrosz je na malutkie kawaleczki.Wloz czekolade do garnuszka, dodaj maslo i smietane, gotuj na malym ogniu, az czekolada sie rozpusci.Dodaj migdaly i rodzynki do ciastek i wymieszaj. Nastepnie dodaj czekoladowy sos i wszystko dokladnie wymieszaj.Przeloz ciasto do formy i scisnij ze soba. Zakryj ciasto reszta foil tak zeby cale bylo zakryte.Wloz do lodowki na 2 godziny, az bedzie twarde. Wyciagnij z formy i odwin z foili.DELEKTUJ SIE!!
Pyszne z lodami wanilliowymi.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: