kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Filety z kurczaka w kapuście

Składniki

2 piersi kurczaka, ćwierć głowki białej kapusty, cebula, marchewka, pół szklanki śmietany, łyzeczka mąki, łyżka przyprawy do zup, olej, pieprz, sól

Przygotowanie

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półkrążki, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać kapustę,marchew, przyprawy, podlać kilkoma łyżkami wody i dusic pod przykryciem. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, włożyć do jarzyn i gotować do chwili, aż będą miękkie. Podawać do ziemniaków lub klusek kładzionych.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: