kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

gyros kotanyj

Składniki

800g wołowiny(żeberka,filety),
wieprzowina(udziec) lub baranina,
(osobiście wziełam filety z indyka),
olej do smażenia,
mieszanka przypraw(są z KAMISA i KOTANYJ)

Przygotowanie

1. Mięso pokroić w paski.
2. Podgrzać olej na patelni.
3. Włożyć mięso, nie mieszać, aby nabrało koloru.
4. Dodać trzy łyżeczki mieszanki przypraw do gyrosa i usmażyć mięso (powinno być rozłożone w jednej warstwie)
5. Podawać z sałatkami, sosem TZATZIKI(nie wiem co to za sos), smażonymi (frytki są w sam raz) albo pieczonymi ziemniakami lub z białym pieczywem.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: