kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ryz a jablkami lub owocami

Składniki

1 Lt. Wody
2 Szk. ryzu
5 lyzek cukru
2 Jablka
2 Paczki cukru waniliowego
garsc rodzynek (jesli chcesz)
2 brzoskwinie z puszki (jesli chcesz)

5 bialek
3 czubate lyzki cukru pudru

ALBO

cynamon

Przygotowanie

Wode zagotowac z curkrem i jedna paczka cukru waniliowego.

Dodac ryz do gotujacej sie wody wymieszac i odstawic na 20 minut dac pokrywke na to.

Zetrzyj jablka i wymieszaj z cukrem waniliowym, mozesz jesli chcesz wsypac rodzynki i dolozyc brzoskwinie w plasterkach. Jak lubisz bardzo slodkie to dodaj pare lyzek cukru.

Jak ryz jest juz miekki do 1/3 daj do naczynia ktore daje sie do piekarnika nastepnie 1/2 owocow i potem 1/3 ryzu reszte owocow i na koniec ryz.

Teraz mozesz ubic bialka na sztywno i pomalu lyzka po lyżce cukier puder i wylozyc to na góre ryzu

ALBO

Posyp góre ryzu cynamonem

Wlóż to do piekarnika na 20 minut 180 stopni Celsjusza czy 350 stopni Fahrenheita
Smacznego od Aldony ze Stanow Zjednoczonych mam nadzieje ze dzieci beda mialy usmiech na twarzy bo moje te danko uwielbiaja

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: