kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Kotleciki z jajkami i grzybami

Składniki

200 g pieczarek
100 g gotowanej szynki
50 g masła
5 łyżek mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka bułki tartej
10 jajek
2 małe cebulki
sok z cytryny
peczek natki pietruszki
olej do smazenia
sol, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie

1. ugotowane na twardo 8 jaj obrana cebulke, szynke i pieczarki pokroic w kosteczke. Wymieszac, dodac posiekana natke , przyprawic.

MOJA RADA: pieczarki skropic sokiem z cytryny aby nie sciemniały

2. masło roztopic w garnku, dodac mąkę, mleko, przyprawy, roztrzepac i dodac do masy.

3. żółtka z pozostałych jaj (2) dodac do masy. jesli masa jest luzna dodac bułke tarta

4. uformowac kotleciki, obtoczyc w roztrzepanym białku i bułce. smazyc na głebokim tłuszczu na złoty kolor

SMACZNEGO !!!!!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: