kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

schabowe ośmiornice

Składniki

0.7 kg schabu bez kości
1/2 szklanki oleju
cebula (pokrojona w piórka)
czosnek
wegeta
szklanka bulionu

sałata
pomarancze lub mandarynki

Przygotowanie

Schab pokroic jak na kotlety, lekko rozbić.
Z podanych składników zrobić zalewę.
w tej zalewie moczyć mięso schabowe 1/2godz.
Teraz kazdy płat mięsa nacinamy -ma powstać 8 "odnóży" -nie przecinamy do konca (ma wyglądać jak pająk lub ośmiornica).Smażymy.
Na liściu sałaty układamy schab rozciągając lekko "odnóza" i układając między nimi cząstkę pomarańczy lub mandarynki.Przez środek "odwłoku" kapiemy keczup.
podajemy z ziemniakami i sałatką "ośmiornica"
Tu musi działać wyobrażnia, czego wszystkim WZ nie brakuje.smacznego.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: