kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

ciasto monte Jaszczura

Składniki

BISZKOPT:
4 jajka
1 szklanka maki
1 szklanka cukru
1 lyzeczka proszku do pieczenia

MASA CZEKOLADOWA
3 budynie czekoladowe
1 szklanka cukru
1 kostka margaryny
4 szklanki mleka

BITA SMIETANA:
500 ml kremówki,
cukier puder do smaku
smietanfix

Przygotowanie

BISZKOPT
ubic 4 białka i po trochu dodawac cukier, dodac zółtka i na koniec wsypac mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.upiec

MASA CZEKOLADOWA
zagotowac trzy szklanki mleka ze szklanka cukru i kostka margaryny, wlac budynie rozrobione w szklance mleka.goraca mase wylac na biszkopt. Jak masa ostygnie ubic smietane z niewielka ilościa cukru pudru i smietanfixem.wylozyc na mase.posypac tarta czekolada.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: