kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

krem z pora

Składniki

por tylko biala czesc
15 dag boczku wedzonego
1 mala kielbasa
woreczek ryzu 100g
odrobina masla
serek topiony smietankowy hochland prostokatny
kawaleczek sera zoltego do utarcia
rosól wolowy kostka
sol
pieprz

Przygotowanie

Rozdrobnic por lub pokroic na malutkie kawaleczki. Na patelnie troszke masła i rozdrobniony por podsmazamy ok 5-7 min.

Do garnka wlewamy 1 litr wody, zagotowujemy i wrzucamy podsmazony por. Gotujemy 30 min.
Mamy 30 min:
gotujemy woreczek ryzu
kroimy boczek i kielbase w cienkie paseczki i podsmazamy na patelni z odrobina oleju
ucieramy zólty ser

5 minut przed koncem gotowania wrzucamy kostke wolowa, podsmazony boczek i kielbase, ugotowany ryz, serek topiony, doprawiamy sola i pieprzem.

Rozlewamy do malych miseczek i posypujemy utartym zoltym serem.
Danie dla dwojga na zimowy wieczor:) Polecam

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: