kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Sałatka – dodatek do grilla

Składniki

Składniki:

^ 25 dag pieczarek

^ 1 woreczek (saszetka) ryżu

^ 20 dag sera żółtego

^ 3 jajka

^ 2 duże ogórki kiszone

^ pół słoika czerwonej papryki konserwowej

^ puszka kukurydzy

^ puszka czerwonej fasoli

^ 1/2 pora

^ szczypiorek

^ sól pieprz

^ 5-6 łyżek majonezu (albo 2 łyżki majonezu i 3 jogurtu naturalnego)

Przygotowanie

Pieczarki obieramy i gotujemy ok 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę.

Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Również studzimy.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę. W kostkę kroimy również ogórki, paprykę, ser.

Pora i szczypiorek siekamy, a kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy.

Wszystkie składniki ze sobą łączymy i mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Sprawdza się do dań z grilla, ale nie tylko.

Polecam

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: