kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Zupa czosnkowa Beatki

Składniki

4 litry wody
2 kostki bulionowe
1/2 kg boczku wędzonego
4 łyżki kaszy manny
5 ząbków czosnku
2 serki topione długie typu gouda

Przygotowanie

Wodę zagotować z kostkami rosołowymi, boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, dodajemy do boczku kaszę mannę, przeciśnięty przez praskę czosnek i wlewamy trochę gotującego się wywaru. Mieszamy aby z kaszy nie zrobiły sie grudki i przelewamy wszystko do gotującego się wywaru. Następnie na patelnie wkładamy serek topiony i dolewamy troche wywaru, mieszamy do rozpuszczenia się serka i to wszystko wlewamy do gotujacej się zupy. Można dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

Przepis dostałam od siostrzenicy. Zupa bardzo prosta ale smaczna.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: