kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ciasto trzy śmietanki

Składniki

CIASTO:

3 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
5 żółtek
1 margaryna
2 łyżeczki proszku do pieczenia

MASA “SEROWA”:

5 białek
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy duży
3 śmietany 18% 400ml

Przygotowanie

Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. 3/4 ciasta rozwałkować na dużą blachę, 1/4 zamrozić.

Masa: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, dodać budyń, wymieszać. Delikatnie łyżką połączyć z trzema dużymi śmietanami.

Na ciasto wyłożyć masę śmietanowo-białkową, na wierzch starkować pozostałą część ciasta.
Całość piec około 50 min. w temp. 180 stopni.

Ciasto niepozorne, jednak wygląda i smakuje jak delikatny serniczek prosto z cukierni! POLECAM i życzę SMACZNEGO!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: