kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Sałatka słodko-kwaśna kolorowa

Składniki

słoik papryki konserwowej
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
1 średnia cebula
olej
cukier
sól
pieprz
kwasek cytrynowy

Przygotowanie

Zaczynamy od odsączenia na sitku kukurydzy, odlaną wrzucamy do miski. To samo robimy z czrwoną fasolką, odlaną mieszamy z kukurydzą. Paprykę konserwową kroimy w cienkie paseczki i te paseczki przecinamy jeszcze na poł , żeby taki paseczek (cienki) miał ok.4-5 cm długości. Cebulke kroimy na pól i połowe jeszcze raz na pól ( czyli na 4)i siekamy. Wszytsko razem mieszamy dodając odrobine oleju, szczypte soli, cukru i kwasku cytrynowego do smaku. Można też dodać troche pieprzu. Doprawiamy według gustu.
GORĄCO POLECAM!!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: