kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

parówki zapiekane z boczkiem i serem

Składniki

4 parówki cienkie,
4 plastry wędzonego boczku,
4 plastry sera żółtego,
ketchup,
wykałaczki

Przygotowanie

Parówki naciąć wzdłuż na końcówkach. Każdą zawinąć w plaster boczku i plaster sera. Spiąć wykałaczkami aby się nie rozwinęły. Układać w naczyniu żaroodpornym. Piec w temp. ok. 180*C ok. 25 minut ( do stopienia sera i zrumienienia parówek. Po wyjęciu polać ketchupem. (Mój synek woli polać parówki przed zapiekaniem. )Proste i pyszne!

Smacznego!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: