kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Brzoskwinki w cieście od 2 lat

Składniki

– szklanka mąki
– całe masło
– szklanka kwaśnego mleka
– szczypta soli
– brzoskwinie (mogą być z puszki)
– olej

Przygotowanie

Z mąki, masła i mleka wyrób ciasto i wstaw na noc do lodówki. Rano rozwałkuj je na duży placek o grubości 0,5 cm, pokrój na kwadraty o bokach 10 cm. Na środku każdego ułuż brzoskwinie. Zagnieć dwa rogi do środka (przyciśnij by się nie rozkleiły). Blachę wysmaruj olejem i układaj ciasteczka. Piecz w temperaturze 250’C, aż się zarumienią.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: