kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Pstrąg w sosie śmietanowo – koperkowym

Składniki

kilka filetów ryby – około 80 dag
przyprawa do ryb
mąka do oprószenia

sos:
kubeczek śmietany 18%
ząbek czosnku
sól
pieprz
cytryna
2-3 pomidory
koperek

*************
czas: 30 minut
porcje: 4
koszt: trochę kosztuje
kalorie: troszeczkę

Przepis nadesłany przez:
nymphette – Ola

Przygotowanie

No więc tak: ryby oczyszczone z ości (robota wymaga cierpliwości) obsypujemy przyprawą do ryb i zostawiamy na jakiś czas.
Potem obsypane lekko mąką osmażamy z obu stron i przekładamy do garnka.
Robimy sos: w miseczce mieszamy śmietanę, wyciśnięty ząbek czosnku, sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny i całe mnóstwo posiekanego koperku.
Lejemy to na ryby, na to kładziemy pokrojone w plastry 2-3 pomidory (sparzone i obrane ze skórki, skóra jest ciężkostrawna).
Dusimy wszystko na malutkim ogniu ok. 15 minut.
Ja podaję z ryżem zwykło-dzikim uncle ben’s. Pyszne🙂

Przepis nadesłany przez:
nymphette – Ola

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: