kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

grzanki francuskie kubusia puchatka

Składniki

chleb
jajka
mleko
masło

dodatki:
miód
ketchup
dzem
sos egzotyczny “heinz”

Przygotowanie

-jajka roztrzepujemy z odrobiną mleka (ok 1 łyżka mleka na 1 jajko)

-na patelni rozpuszczamy 1 łyżeczkę masła.
-chleb moczymy w jajku z mlekiem i obsmażamy na maśle.

-smażymy z każdej strony, aż się zarumienią.
-podajemy z dodatkami, ja najbardziej lubię z miodem lub sosem egzotycznym😉
SMACZNEGO!!!
Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk😉
Jak byłam jeszcze dzieckiem to dostałam od mamy pierwszą książkę kucharską i była to właśnie “Książka kucharska Kubusia Puchatka”, w której znalazłam ten przepis.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: