kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Kolorowa i kwaśna sałatka wg Łasicy

Składniki

* słoik śliwek marynowanych (bez przypraw korzennych)
* puszka fasoli czerwonej
* puszka kukurydzy
* czerwona cebula
* kilka ogórków kiszonych
* koperek
* sos:majonez,odrobina musztardy,keczup,pieprz,czosnek granulowany,cukier

* ewentualnie 20 dag sera żółtego

Przygotowanie

* śliwki kroimy w paski
* fasolę płuczemy
* kukurydzę odsączamy z zalewy
* cebulę drobno siekamy
* ogórki kroimy w kostkę
* z podanych składników przygotowujemy sos,pamiętając,aby nie przesadzić z ilością musztardy
* dodajemy koperek

Z podanych składników powstaje dosyć ostra i kwaśna sałatka,która może być doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs lub samodzielnym daniem dla amatorów marynat (smak śliwek i ogórków jest dominujący).
Aby złagodzić jej smak można dodać skrojony w kostkę ser żółty.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: