kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Dobry przepis na ciasto drożdzowe

Składniki

SKŁADNIKI CIASTA :
6-łyżek oleju
60-70 dkg mąki
3 całe jaka
6-łyżek cukru
1cukier waniliowego
8-dkg-drożdzy
1-szklanka mleka
1/2 olejku zapachowego
odrobina soli.(szczypta)
OWOCE:
w/g wlasnego uznania

KRUSZONKA:
4-łyzki oleju
1/2 -szklanki mąki
1/2- szklanki cukru
2 garći wiorek kokosowych

z kruszonką gotowe do pieczenia

Przygotowanie

WYKONANIE:

Do miski –
Jajka cukier,cukier waniliowy,odrobina soli
ciepłe mleko,drożdze roztrzepać.
Lub jak kto
woli wymieszac drewnianą łyżką.
Dodac olej,i mąkę zamieszać dobrze pare razy.
ciasto włożyc do foremki 25×36.
Na wierzch układać gęsto owoce,posypać
kruszonką.
KRUSZONKA:-Wszystkie skladniki wymieszac ręką można dodac wiorki kokosowe
PIEC -45 minut w tem. 180 o.
bez używania termoobiegu🙂

Z owocami mrożonymi🙂
SMACZNEGO.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: