kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Racuszki z twarogu i marchwi

Składniki

30 dag marchwi
40 dag sera twarogowego chudego
1 jajko
12 dag kaszy mannej
12 dag cukru
12 dag jabłek
2 dag masła
sól
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Marchewkę oczyszczamy, gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem masła, a gdy jest już miękka rozcieramy ją. Twaróg mielimy w maszynce, a jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Łączymy twaróg, marchew i jabłka dodając kaszę manną, jajko, sól i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy małe racuszki, które obtaczamy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor. Można podawać ze śmietaną i cukrem.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: