kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Wafle serowe

Składniki

150 g masła,
15 g świeżego tartego sera gouda,
4 jajka,
0,33 l tłustego mleka,
100 g płatków owsianych,
1 pęczek szczypiorku,
olej do smarowania formy.

Przygotowanie

Masło, jajka i ser mieszać dodając mleko, aż do uzyskania jednolitej masy.
Płatki owsiane prażyć na patelni, a następnie dodać do masy. Szczypiorek umyć, drobno posiekać, dołączyć do masy.
Formę do wypieku wafli nasmarować tłuszczem. Ciasto piec porcjami, aż do uzyskania złotego koloru. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, można rozcieńczyć je mlekiem.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: