kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ciasto podwójna pokusa

Składniki

25 dag biszkoptów kakaowych2 śnieżki staciatella4 łyżki żelatyny10 dag kokosu1/2 litra kremówki4 łyżeczki cappucino- cherry i 2 łyżeczki cappucino
4 szklanki mlekabiała i deserowa czekolada4 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Dno blaszki wyłożyć biszkoptami kakaowymi. 2 szklanki mleka zagotować z kawą cappucino oraz 2 łyżkami cukru pudru i chwilę gotowac na małym ogniu mieszając. Następnie 2 szklanki mleka zagotować i wsypać kokos i 2 łyżki cukru pudru. Pogotowac chwilkę i odcisnąć kokos. Oba mleka oziębić i na każdej oddzielnie ubić śnieżkę. Ubić śmietanę, podzielić po równo dodac do śnieżek. Żelatynę namoczyć i dodać równo do mas (Można dodawac bakalie i rodzynki namoczone w rumie).
Na biszkopty wyłożyć ciemną masę, na nią biszkopty i rozsypac 2 łyżeczki cappucino, masę jasną oraz całą resztą biszkoptów, obłozyć wierzch ciasta. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej i na zmianę oblewac biszkopty białą i ciemną czekoladą.

Kokos który zostaje z gotowanie ,nie wyrzucam ale zamrażam i dodaję np. do ciasta drożdzowego,lub sernika alba po prostu do kruszonek.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: