kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

quiche z pieczarkami

Składniki

1opakowanie ciasta francuskiego
1duza cebula
40dag pieczarek
2jaja
20dag sera zółtego startego
papryka zielona
1szklanka smietanki 30%
sol, pieprz
2lyzki oliwy z oliwek

Przygotowanie

wykladamy okrągła forme 24cm ciastem francuskim, nakluwamy je widelcem i delikatnie podpiekamy w temp 200s
FARSZ- cebule w kostke i podsmazamy na patelni, dodajemy pokrojone pieczarki i smazymy ok 10min troszke studzimy. dodajemy jaja starty ser papryke pokrojoną w kostke smietanke oraz sol pieprz, oliwe z oliwek dokladnie mieszamy.
Gotowy farsz wykladamy na ciasto, pieczemy w temp 200s az wierzch sie zarumieni

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: