kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

Ryba z rodzynkami

Składniki

1kg ryby (ja daje pange)sol,pieprzmąkabułka tarta2 jajkaZalewa
-Szklanka wody
-pol szklanki oleju
-1/3 szklanki octu
4 srednie cebule
-7 listkow laurowych
-20 ziaren ziela angielskiego
-5 lyzeczek cukru
-garsc rodzynek
-sloiczek ketschupu pikantnego pudliszki(ja daje taki w sloiczku 210g)

Przygotowanie

Rybe pokroic w paski,posolic popieprzyc i panierowac w mące,jajku,bulce a nastepnie usmazyc i wystudzic.

Zrobic zalewe.Cebule pokroic w pol piorka,zeszklic na oleju tak kolo 5 min.Nastepnie dolac wode,ocet i pozostale skladniki,na koncu dodac rodzynki.Wystudzic

Rybe ukladac warstwami,kazda warswe polac zalewa tak by na wierzchu byla zalewa.Wstawic do lodowki.Przepis dostalam od kolezanki u niej te rybe je sie po trzech dniach,niestety mnie udaje sie utrzymac dobe ale tez jest przepyszna🙂 Smacznego

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: