kuchniarosyjska

Just another WordPress.com site

wielkanocny sos chrzanowy do jajek na twardo

Składniki

SKŁADNIKI:
250 ml majonezu
250 ml kwaśnej śmietany18%
20 dkg chrzanu tartego ze słoczka
20 dkg sera żółtego GOUDA
1 pęczek dymnki lub szczypiorku
1/2 puszki groszku
1/2 puszki kukurydzy
4 ogórki konserwowe
20 dkg szynki

Przygotowanie

Mazjonez, śmietanę i chrzan wymieszać razem dodać starty na dużych oczkach ser żółty, dodać kukurydzę oraz groszek,wymieszać. Szynkę, ogórek pokroić w drobną kosteczkę a szczypior pokroić drobno wsypać do sosu wymieszać wszystkie składniki dokładnie i doprawić solą i pieprzem. Sosem zalać połówki jajek ugotowane na twardo. Również ten sos nadaje się do pieczonych mięs i pasztetów.

SMACZNEGO!!!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: